Artikel Interpunctie.nl

Op vakantie met je samengesteld gezin?

 Misschien wonen jullie nog niet samen, maar heb je wel plannen om dit te realiseren. Of misschien wonen jullie al wel kortere tijd samen in één huis. Hoe dan ook: vakantie is altijd heerlijk om naar uit te zien.

Verliefdheid

Je verliefdheid is groot, je verheugt je om lekker samen met je partner te zijn. Dat zijn/haar kinderen ook meegaan vind je misschien niet eens zo’n belemmering…. Die spelen de hele dag aan het water, en zijn er alleen tijdens het eten….. Zo’n ramp kan dat niet zijn, toch???

Of wel??

Wat bv. als er tijdens de 1e dag al een ongelukje plaatsvindt, waardoor dit kind extra verzorgd moet worden, en het niet met de overige kinderen kan spelen? En  jouw partner voortdurend in beslag genomen wordt door dit kind en nauwelijks oog voor jou heeft?

Of als je je had voorgesteld om romantisch te gaan eten aan het strandje, maar jouw partner moet steeds zijn/haar kinderen corrigeren en jij ergert je rot…..

Elke situatie is anders

En brengt eigen belemmeringen mee voor een zorgeloze fijne vakantie. Heb je allebei kinderen dan ben je erop voorbereid en weet je dat kinderen altijd vóór gaan. Heb jij zelf (nog) geen kinderen dan ontstaat die ergernis veel eerder. Heb jij wél eigen kinderen dan vindt jij misschien de kinderen van je partner zeurders, of onbeschoft. Jouw kinderen zijn anders dan die van je partner.

Onderweg

Misschien heb je onderweg al hoofdpijn gekregen vanwege alle piepjes en geluidjes van spelletjes op de telefoon. Of maken de kinderen onderweg steeds ruzie. En ja, kinderen maken soms ruzie: ook jouw kinderen! Maar de ruzies van jouw kinderen zijn minder irritant. Plus jij mag dan ingrijpen. En in het geval van de kids van je partner snap je echt niet waarom hij/zij dit zo maar laat gebeuren……

Opladen

Helaas zijn vakanties met samengestelde gezinnen vaak een bron van ergernis. Daarom een advies: denk er goed over na en bouw momentjes in die voor iedereen de spanning weghalen. Ieder iets doen met de eigen kinderen, samen iets doen zónder kinderen, dat laadt de batterij weer op. Wil je hierover een advies op maat? Maak dan snel een afspraak.

Share