Artikel Interpunctie.nl

Ons besluit om het ieder zelf te doen werkt ook niet!

Meneer ergerde zich vaak aan de kinderen van mevrouw en omgekeerd was het ook wel zo. Als ze met z’n tweeën waren  was alles oké, maar als de kinderen van een van beiden erbij waren ging het minder goed. De kinderen van mevrouw gebruikten regelmatig kwalificaties als  ‘zeikwijf’. Wóedend was meneer dan, terwijl mevrouw daar eigenlijk zo aan gewend was dat ze het niet eens meer hoorde.

Overal ligt wat

De kinderen van hem lieten alles uit hun handen vallen waar ze stonden, overal lag wat. Daar had mevrouw weer last van. En natuurlijk zei de vader dan vaak wel dat ze het moesten opruimen, wat ze dan meestal ook wel deden….. maar niet meteen!

Het besluit

Meneer vond het weer flauw dat zij zich er zo aan stoorde dat zijn kinderen rommel maakten. Dus hadden ze een oplossing bedacht: we bemoeien ons niet meer met elkaars kinderen, en we doen het gewoon allemaal ieder voor onszelf! Dat werkte ook niet geweldig. Tenslotte neemt dat de ergernis niet weg, ook al besluit je je daar niet meer druk over te maken.

Veel liefde en veel ergernis

Zo kwamen ze bij mij terecht, veel liefde voor elkaar, maar veel ergernis over elkaars kinderen…. Ze hadden het wel eens gehoord dat je ieder je eigen kinderen moet opvoeden, maar waren toch begonnen met een gezamenlijke opvoeding, omdat ze geen verschil wilden maken.

Wat doen we samen, wat doe ik met de andere ouder?

Uiteindelijk zijn er dingen die je sámen moet doen, maar dat daarnaast iedere ouder met de eigen kinderen ook apart iets doet is helemaal goed. En echt opvoeden van je kinderen dat moet je uiteindelijk samen doen met de andere ouder van het kind, niet met de nieuwe partner. Ga niet lopen modderen met allerlei oplossingen die je zelf bedenkt, als je niet ècht begrijpt hoe het werkt.

Hulp nodig?

Weten jullie ook niet hoe je dit doet, hoe je weet waar je je als stief/bonusouder wel mee mag bemoeien, en waarmee niet, en wil je dat die vreselijke ruzies ophouden? Maak dan snel een afspraak met de stiefgezincoach Veghel.

Share