Woorden met Akkoorden presenteert de nieuwe stadsdichter van Meierijstad en nog veel meer!

Woorden met Akkoorden presenteert de nieuwe stadsdichter van Meierijstad en nog veel meer!

Tijdens Festival Fabriek Magnifique, kun je opnieuw genieten van ‘Woorden met Akkoorden’ met optredens door muzikanten en dichters/woordkunstenaars, Het vindt plaats op zaterdag 6 juli om 16.00 uur in de ‘Literatuin’ achter de bibliotheek in Veghel.Tijdens deze zomereditie van Woorden met Akkoorden wordt de nieuwe Stadsdichter van Meierijstad gepresenteerd. Het reizende taal- en muziekcafé is een gezamenlijk initiatief van dichter Rick Terwindt, Bibliotheken Meierijstad, Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel en Taalbeleving. De presentatie is in handen van Sonja van den Heuvel. De toegang is gratis.

 Woorden met Akkoorden, het reizende Taal en Muziekcafé, is een bijzondere combinatie van verrassende performances met taal en muziek. uitgevoerd door zowel amateurs als professionals. Daaronder de Vlaamse Joke Prinsen. Zij volgde net als stadsdichter Rick de SchrijversAcademie in Antwerpen en heeft o.a. in Belfast gewerkt met kinderen tussen de 12 en 14 waar ze creative writing en performance poetry onderwees. Taal is dus zeg maar echt haar ding. Verder is het podium voor de verrassende nieuwe stadsdichter van Meierijstad, Rick Terwindt en zangeres Steffi, René Hildesheim met Diana en last but not least Q’n.

Rapper

Deze Q’n is een creatieve verbastering van Koen: Maar meer nog een alter ego, een pseudoniem, maar bovenal een artiest. De Veghelse Koen Hendriks, zoals Q’n voluit heet, is schrijver, rapper en producer. Door het schrijven van teksten heeft Q’n op jonge leeftijd een manier gevonden om zijn vele gedachtes een plek te geven. Hij weet door zijn charismatische uitstraling met weinig moeite het publiek aan te spreken en hen mee te nemen in zijn persoonlijke verhaal.  

Toekomst

Dichter Rick Terwindt draag bij deze gelegenheid zijn stokje of wellicht beter zijn dichterlijke pen over aan een nieuwe stadsdichter. Rick wil zelf zoveel mogelijk mensen blijven bereiken met poëzie. Hij schrijft als Kanaaldichter en scheidende Stadsdichter met mensen en nooit over hen. Met en voor laaggeletterden schreef hij een gedicht dat groot en blijvend op een muur is geschreven om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Ook in de toekomst draagt hij voor en daagt hij uit, onder andere als dichter van de provincie Noord-Brabant.

Share