Femme Fugazi als een sloopkogel door de kerk

Femme Fugazi als een sloopkogel door de kerk

Op zaterdagavond 15 juni om 21.00 uur is het weer tijd voor muziek in De Afzakkerij. En wat voor muziek! Liefhebbers van garagerock en postpunk komen helemaal aan hun trekken bij dit optreden van Femme Fugazi; Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; Femme Fugazi combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. Dat moet je zien, horen en voelen. De toegang tot het optreden is gratis.

 Femme Fugazi is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. De bandleden spelen pas sinds 2022 samen, maar de band heeft in een kort tijdsbestek al velen kunnen imponeren. Zo werd de band geselecteerd voor Popronde en Booster Festival (hét showcasefestival van Overijssel en Gelderland), staan ze op Sniester en Valkhof Festival en verzorgen ze het voorprogramma voor (inter)nationale acts als Model/Actriz en Claw Boys Claw. Op 27 maart is hun debuutsingle ‘Suffocate In Silence’ uitgekomen. Eind mei won de band de prestigieuze prijs ‘Roos van Nijmegen’. De bandleden hebben er altijd veel plezier in om het publiek los te zien gaan. ,,Misschien is dat het, dat de muziek je niet hoeft te liggen maar dat de energie je grijpt!”

Share