Informatie over gedragsveranderingen bij dementie in het Alzheimer Café

Informatie over gedragsveranderingen bij dementie in het Alzheimer Café
 
Kenmerkend voor alle vormen van dementie is dat gedrag kan veranderen.
 
Op dinsdag 18 juni gaan we in het Alzheimer Café Uden-Veghel hierover in gesprek. 
 
Waardoor verandert het gedrag? Wat betekent dit voor de persoon zelf én voor de mantelzorgers? Wat heeft dit voor invloed op de relatie met je naaste met dementie?
Iemand met dementie kan heel anders gaan reageren dan de omgeving van hem/haar gewend is. Zonder duidelijke aanleiding kan bijvoorbeeld de stemming omslaan. Ook kan het voorkomen dat iemand die altijd heel actief en ondernemend is geweest, geen enkel initiatief meer neemt. Verwardheid, stemmingswisselingen, achterdocht en initiatiefverlies kunnen allemaal het gevolg zijn van veranderingen in de hersenen door de dementie. Als je iets meer begrijpt van wat er in het brein gebeurt en waaróm iemands gedrag kán veranderen, kan dat helpen om er op een andere manier mee om te gaan. GZ-psycholoog Liesbeth Lenders geeft deze avond tips en adviezen over hoe om te gaan met gedragsveranderingen bij dementie.
Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is deze avond van harte welkom in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525
Share