Blues buiten de lijntjes door Blind Lemon

Blues buiten de lijntjes door Blind Lemon

VEGHEL- Op zondag 9 juni vanaf 15.00 uur kun je in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel genieten van een optreden door Blind Lemon. Blind Lemon is een 4-koppige formatie die de traditionele grenzen van de bluesmuziek niet zomaar accepteert. Het naadloze repertoire is een blend van blues, soul, gospel, rock, jazz en R&B en laat zich daarmee niet begrenzen door de geldende regels. De toegang tot het optreden is gratis.

 

De muzikanten van Blind Lemon komen uit een generatie die altijd op zoek is om de muziek spannend, energiek en innemend te laten zijn. De ritmesectie, bestaande uit bassist Roland Kok en drummer Robbert Hendriks, vormt een strakke en groovende basis. Gitarist Steven van Moorsel neemt je met zijn weergaloze gitaarspel mee naar hogere sferen. Frontvrouw Britt Litjens is de lead vocalist en gaat helemaal los op haar Hammondorgel en bluesharp. Met verve vervult zij haar rol als Leading Lady. Gepassioneerd en met volle overtuiging weet zij samen met háár mannen de zalen door heel het land op z’n kop te zetten. Haar stem wordt niet zelden vergeleken met legendes als Bonnie Raitt en Janis Joplin.

Verfrissende wind
Geen glitter, geen glamour, alleen oprechte passie en een onweerstaanbare groove die de ziel raakt en harten laat zingen. Met een repertoire van blues, soul, funk, rock en gospel brengt Blind Lemon een verfrissende wind in de Nederlandse muziekscene. Van intieme ballads tot swingende nummers waar je niet stil bij kunt blijven zitten. Deze band moet je gezien en gehoord hebben!

Share