Nieuw Phoenix Cultuur podium op 1 Ander Festival

Nieuw Phoenix Cultuur podium op 1 Ander Festival

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het gratis toegankelijke 1 Ander Festival plaats. In samenwerking met dit festival presenteert Phoenix Cultuur hier op 9 juni opnieuw haar talenten. Daarbij krijgt het Phoenix Cultuur podium een nieuwe centrale plek bij de vijver. Bezoekers kunnen weer genieten van mooie muziek- en dansoptredens en creatieve workshops!

Op het vernieuwde Phoenix Cultuur podium speelt zondag als eerste Fieldtrip, Deze band bestaat uit vijf enthousiaste en muzikale leden en is al sinds 2016 bij elkaar. Het repertoire is ontzettend divers, waardoor zij oeral wel een feestje weten te bouwen.

Met hun aanstekelijke energie, catchy hooks en een boodschap van optimisme is vervolgens Burtsko klaar om het 1 Ander Festival te verrassen met hun unieke mix van Nederlandstalige poprock en jaren 80-invloeden.

Rond half zes staat niemand minder dan ‘Battle of the  Bands’ finalist Phil Bee Cocker Band op het Phoenix Cultuur podium. Phil Bee, beter bekend als ’the Voice (Senior) of Holland’, brengt een eerbetoon aan Joe Cocker dat zó dicht bij de echte live-ervaring komt dat het je de adem zal benemen. Met zijn krachtige stem en onmiskenbare charisma neemt Phil Bee je mee naar de hoogtepunten van Cocker’s indrukwekkende repertoire.

Afsluiter op dit podium is VIB Brass Band. VIB neemt je mee op een reis vol orkestrale en filmische composities, waarbij ze de traditionele New Orleans brass nieuw leven inblazen en geen enkel goed potje rock-‘n-roll uit de weg gaan! Onder leiding van dirigent Marc van Kessel brengt deze 16-koppige band een mix van muzikaliteit en sfeer naar het 1 Ander Festival.

Achter op het Kinderplein ligt de Phoenix Cultuur Dansvloer. De ballerina’s van docent Elmira starten het programma hier met hun mooie performances. Vervolgens kun je een kijkje achter de schermen krijgen bij de theaterlessen van Rosaly. Speciaal voor het 1 Ander Festival brengt de musicalproductiegroep jazzy liedjes uit de voorstelling ‘Midzomerroos’ ten gehore. Een sprookjesachtige ervaring voor jong en oud, vol muziek, magie en plezier! De beeldende docenten van de Phoenix kinderateliers zijn ook te vinden op het kinderplein. Zij gaan met de bezoekende kinderen echte Bosbeesten maken.

Naast alle Phoenix Cultuur presentaties is er op het 1 Ander Festival ook volop ruimte voor muziek, theater, dans, dichters, kunstprojecten, foodtrucks en een feel good markt. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.

Share