FC Eindhoven en gemeente Meierijstad maken sport toegankelijk voor iedereen

FC Eindhoven en gemeente Meierijstad maken sport toegankelijk voor
iedereen

FC Eindhoven en gemeente Meierijstad bundelen hun krachten om meer mensen die rolstoelgebonden zijn en/of een visuele beperking hebben, passend te laten sporten. In eerste instantie gaat het om passende voetbalvormen. Wethouder sport Johan van Gerwen en directeur FC Eindhoven Günther Peeters ondertekenden op 17 mei een overeenkomst om deze samenwerking te bekrachtigen. Beide partijen willen potentiële deelnemers uit provincie NoordBrabant stimuleren om, onder professionele begeleiding en binnen acceptabele reisafstanden, te bewegen en hun sociale netwerk te vergroten. Dat gebeurt in een veilige en vertrouwde sportomgeving. De Provincie Noord-Brabant ondersteunt en subsidieert dit initiatief.

Gemeente Meierijstad zet zich al geruime tijd in voor het aanbieden, ondersteunen en ontwikkelen van passende sportvarianten voor mensen met een beperking. Door deze samenwerking willen zij het bereik vergroten en meer sport mogelijkheden bieden voor deze doelgroep. De sportaccommodatie Zuideinderpark in Schijndel is daarvoor zo aangepast dat de sportfaciliteiten optimaal toegankelijk zijn en voldoen aan de wensen van de sporters. Met aangepaste kleedlokalen, verschillende sportondergronden en passende sportvarianten.
Stichting FCE Foundation en de Gemeente Meierijstad onderstrepen het belang van toegankelijke sportmogelijkheden voor iedereen in de samenleving. Johan van Gerwen, wethouder sport: “In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Want sporten en bewegen dragen bij aan een beter, actiever en gezonder leven. Er zijn inwoners voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om nog te sporten of bewegen en die er wat meer hulp bij kunnen gebruiken. Dit is weer een mooie stap richting een zo compleet mogelijk port- en beweegaanbod.”

“Voetbal verbindt, verbroedert en verenigt, maar dat is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Met een prachtige sport als bindmiddel toont FC Eindhoven de ware kleur van voetbal, voor elkaar, voor de regio en voor morgen. Dit is ons bestaansrecht en daar zijn we in Eindhoven succesvol mee. Met deze mooie samenwerking kunnen wij met Gemeente Meijerijstad ervoor zorgen dat we letterlijk en figuurlijk nog meer mensen in beweging krijgen. Iedereen moet mee kunnen doen zodat geen talent in de regio onbenut blijft!”, aldus Günther Peeters, Algemeen directeur FC Eindhoven.

Volop activiteiten
De samenwerking tussen FC Eindhoven en Gemeente Meierijstad gaat van start op 17 mei 2024 en loopt tot en met 31 december 2025. Deze periode worden er wervingclinics georganiseerd in de provincie Noord-Brabant. Ook komt er een jaarlijks groot evenement, waar mensen met een lichamelijke of visuele beperking kunnen kennismaken met verschillende sportmogelijkheden. Bovendien vindt, binnen deze periode, de eerste landelijke competitiespeelronde van Nederland plaats voor zowel Elektrisch Rolstoelvoetbal als Blindenvoetbal in Meierijstad.

Share