Verkoop Theaterfestival Windkracht ’24 loopt al storm

Verkoop Theaterfestival Windkracht ’24 loopt al storm

Theaterfestival Windkracht is een jaarlijks terugkerend festival met bijzondere theaterproducties. De theater-, circus- en musicalleerlingen krijgen tijdens het festival, dat dit jaar van 5 tot en met 14 april op de Noordkade plaatsvindt, een podium om hun acteertalent aan het grotere publiek te laten zien. De stukken zijn geschreven door theatermakers en docenten van Phoenix Cultuur, maar ook de theater- en musicalleerlingen mogen bij de voorbereidingen meedenken en zelf werken aan het stuk. De kaartverkoop van het festival is vorige week gestart en loopt zo hard dat er al extra voorstellingen zijn ingepland.

Via een schrikkelkast, een chocoladekoek-machine en een echte videogame, voert Windkracht ’24 je mee naar een betoverend Sprookjeshotel, Wonderland, een bejaardentehuis én het eiland van de Maximonsters. Onderweg kom je ook nog een dj, een grote kliederboel, een bijzonder wondertje en verdwenen dorpsbewoners tegen. Deze editie staan de volgende stukken op het programma: Floddertje, Luca en de Luchtfietser, De Zaak Kluitjes, Het Sprookjeshotel, De Schrikkelkast, Disney Draait Door, Alice in Wonderland, Game Over, Wonderkind, Max en de Maximonsters en Het Avontuur van Steenrijk.

Fantasiewerelden

De jonge makers werken met veel enthousiasme mee aan het artistieke proces. Zij transformeren op het podium in een sprookjesprinses of monster. De verbeeldingskracht van het publiek wordt geprikkeld tijdens de voorstellingen. Lilian van Overbeek, docent en coördinator Theater & Dans van Phoenix Cultuur zegt hierover: “We duiken deze editie allerlei fantasiewerelden in. De verhalen zijn gebaseerd op onder andere sprookjes en kinderboeken, waarin de kinderen en jongeren helemaal in die fantasierijke rollen kruipen.”

Theaterfestival Windkracht ’24 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, een lach en een traan, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De kaartverkoop loopt hard, sommige voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het bestellen van tickets!

 Bestel nu!

De voorstellingen zijn van 5 tot en met 14 april te zien in de Theaterstudio op de Noordkade in Veghel. Tickets kosten 5 euro en zijn online te bestellen via de agenda op www.phoenixcultuur.nl

Share