Informatie over “Ergotherapie en hulpmiddelen bij dementie” 

Informatie over “Ergotherapie en hulpmiddelen bij dementie” op 20 februari in het Alzheimer Café

–Als een persoon met dementie moeite heeft bepaalde activiteiten zelfstandig uit te voeren kunnen hulpmiddelen uitkomst bieden. Handige hulpmiddelen kunnen de kwaliteit van leven voor mensen verhogen. Naast uitleg en advies over hulpmiddelen kan de ergotherapeut in de thuissituatie een grote rol spelen bij het behoud van eigen regie en zelfstandigheid van de persoon met dementie. Advies aan de mantelzorgers kan zorgen voor verlichting van de zorg–.

Op 20 februari komen twee ergotherapeuten in het Alzheimer Café hierover informatie geven en kunnen u mogelijkheden laten zien. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Het café is in Eigen Herd Rooijsestraat 32 in Uden. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.  

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525

 

Share