Meierijstad zoekt nieuwe stadsdichter

Meierijstad zoekt nieuwe stadsdichter

Meierijstad is een gemeente voor makers: Meierijstad verrast, daagt uit, inspireert en is een voedingsbodem voor creatief talent. Ook als het gaat om woordkunst, literatuur en poëzie. 
Bibliotheek Meierijstad en festival Fabriek Magnifique zijn samen met de gemeente Meierijstad op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Er gebeurt veel in Meierijstad. Alle gebeurtenissen samen – of het nu gaat om herdenken, decoreren, onthullen of vieren – dragen bij aan de identiteit van onze gemeente. De stadsdichter kan met een positieve inbreng deze identiteit versterken en verder uitdragen. Met poëzie, spoken word, wrap ups of verhalen uit de nabije omgeving. Door zichtbaar te zijn op lokale momenten die belangrijk zijn voor iedereen. Door er te zijn op mooie momenten voor een kleinere groep. De stadsdichter verwoordt dus niet alleen het gezamenlijke gevoel, maar ook de ideeën van een enkeling. Eigenlijk is de stadsdichter de ambassadeur van Meierijstad, de letterlijke woordvoerder van de gemeente en al haar inwoners.

De afgelopen jaren heeft Rick Terwindt zich met veel schwung ingezet om alles waar Meierijstad voor staat om te zetten in woorden. Op 5 juli 2024, de vrijdagavond van Fabriek Magnifique, zit zijn termijn er écht op en draagt hij het poëtisch alfabet over aan een nieuwe stadsdichter.
En dus zijn gemeente, bibliotheek Meierijstad en festival Fabriek Magnifique op zoek. Niet alleen naar ervaren dichters, ook dichters met potentie komen in aanmerking. Zelfs dichters die nog niet zeker weten dat ze dichter zijn, maar wel deze mogelijkheid willen onderzoeken. Inwoners die zich geroepen voelen kunnen zich aanmelden tot 1 april 2024.
Meer weten? Kijk dan op de website van de Bibliotheek, www.nobb.nl.

Share