Financiële consequenties bij een WLZ-indicatie

“Financiële consequenties bij een WLZ-indicatie”  

 In het eerste Alzheimer Café van 2024 komt een WLZ-adviseur van KBO Brabant antwoord geven op vragen die leven bij een WLZ-indicatie. 

Wanneer je een WLZ-indicatie krijgt moet je een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog is die bijdrage? Moet je die ook al betalen wanneer je nog niet in het verpleeghuis woont. En wat als je gehuwd bent en de partner gaat uiteindelijk naar een verpleeghuis en jij blijft thuis? Wat zijn dan de financiële consequenties? Wat moet je weten over toeslagen, keuze voor gehuwde of alleenstaande AOW en vermogen? Naast deze onderwerpen is er alle gelegenheid om eigen vragen te stellen en in gesprek te gaan. 

 Iedereen met interesse in dit onderwerp is op dinsdag 16 januari van harte welkom in het Alzheimer Café in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. De zaal is open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525. 

 

Share