Terug naar de jaren 80 met Stiekem Gesjanst

Terug naar de jaren 80 met Stiekem Gesjanst

Wie herinnert zich nog positief de Nederlandse formatie Toontje Lager met hun hit ‘Stiekem gedanst‘ (1983)? Die zal zich zeker ook vermaken met de regionale band ‘Stiekum Gesjanst’. Op zaterdagavond 18 november om 21.00 uur staat de band op het podium van De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel.  Met herkenbare synthesizer-deuntjes, melodieuze gitaarriffs en aanstekelijke refreinen, neemt Stiekem Gesjanst je mee op reis naar de wereld van de Nederlandstalige Nederpop. Denk daarbij niet alleen aan Toontje Lager maar ook aan de muziek van Bløf, de Dijk, Doe Maar, het Goede Doel, Frank Boeijen, Klein Orkest en vele anderen. De toegang tot het optreden is gratis.

De jaren 80 staan bij velen in het geheugen gegrift. Weet je nog; schoudervullingen, de Rubiks Kubus, de typische snorren en matjes in de nek, het testbeeld en de walkman? Het belangrijkste van de 80’s is natuurlijk de iconische muziek. Die muziek roept bij velen warme gevoelens op waarin je je prettig kan verliezen. En stiekem of niet, maar dans en sjans gerust nog een keertje mee op Zwart-Wit, Smoorverliefd, Annabel, Belle Hélène, Linda, Ik kan het niet alleen, Nooduitgang en vele andere hits uit die tijd. De bandleden groeiden zelf op in de jaren 80. Het was een fijne zorgeloze tijd die maar niet voorbij leek te gaan. Later zijn ze zelf muziek gaan maken en ook met vrienden. Samen met hen op het podium staan en de hits van weleer te laten klinken geeft de bandleden keer op keer een superfijn gevoel!

Share