Terug naar de kust met American Coast Experience

Terug naar de kust met American Coast Experience

Op zondag 19 november om 15.00 uur is het podium van de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel voor American Coast Experience. De zes leden van deze formatie stonden de afgelopen decennia op zowat elk podium en festival dat ons land rijk is. Op het Ploegfestival in Bergeijk speelden ze voor het eerst samen als band een knallende set van The Eagles. Dat was zo’n doorslaand succes dat besloten werd daar een vervolg aan te geven. Ze vonden elkaar in hun liefde voor de Amerikaanse West- & East Coast-muziek. De toegang tot het optreden is gratis.

 

Op de setlist staan verder onder meer nummers van Jackson Browne, Steely Dan, Crosby, Stills, Nash & Young, The Allman Brothers en meerdere bands afkomstig van ‘The American Coast’. De bandleden van American Coast Experience zijn Angelo Smulders (keyboards), Gerrit de Groot (gitaar), Bart Drossaers (gitaar), Lowie Seuntjens (gitaar), Arthur Morpey (basgitaar), en Kees van den Broek (drums). Om beurten nemen ze de leadzang voor hun rekening en heel belangrijk is de geweldige close harmony die zij ten gehore brengen. Dat maakt nummers van bijvoorbeeld The Eagles heel speciaal om te beluisteren.

Share