Column

Zo lang gewacht en tóch al zó snel een escalatie…..

Ze hadden al 8 jaar een relatie en waren het moe om steeds de spullen te pakken, steeds weervan de een naar de ander te gaan. Ze hadden al enkele keren geschikte huizen gezien, en deze voorbij laten gaan. Nu wilden ze toch echt samenwonen.

Samenwonen

Hij had een zoon van 20 jr. en twee dochters, waarvan de dochters inmiddels op zichzelfwoonden. Zijn vriendin had twee kinderen, die nog wat jonger waren. Ieder kreeg een eigen kamer. Men kon goed met elkaar overweg, nou ja, behalve dan met de zoon van vader waren er wat twijfels. Hij had zijn studie afgebroken en wilde gaan werken, maar dat kwam alsmaar niet van de grond. Vader deed alles om hem aan de slag te krijgen, maar hij had zo wat losse twijfelachtige baantjes, die geen zekerheid boden. Vader wilde hem bijbrengen dat je niet kunt leven van de lucht.

Bemoeien of niet

De vriendin van vader had eigenlijk al jaren zien aankomen dat deze jongen er een potje van dreigde te maken en zat vader op de hielen. En omdat zij dit al zo lang had voorzien kon zij het niet laten om zich te bemoeien met deze jongeman. Een keer had ze zelfs tegen de stiefzoon gezegd dat hij in hún huis woonden en dat zij dus óók wat te zeggen had. Enerzijds had ze daar wel gelijk in, maar anderzijds is zij geen moeder en dus niet de opvoeder. Ze kregen ruzie. En daarmee hadden dus vader en stiefmoeder ook ruzie.

Geduld kan tegen je werken

Dit zijn zeer herkenbare situaties, waarbij het eigenlijk al te lang heeft geduurd, waarbij het geduld van een van de partijen (in dit geval stiefmoeder) al bijna op was. Vader zat er verslagen bij. Hij had zich verheugd op het samen zijn en nu ging het al binnen 3 maanden fout. Hij had nu ook een kant van zijn vriendin gezien, die hij weliswaar kende, maar waarvan hij nu ook het problematische inzag.

Hulpverlening

Deze mensen hadden intensieve begeleiding nodig, hoewel ze dat zelf nog niet inzagen. Vader was geneigd om zijn vriendin te volgen, ook als het ging om de opvoeding van zijn zoon. Hij had dan niet het gevoel dat hij er éigenlijk een andere mening op nahield. Zoiets vergt tijd, maar uiteindelijk is het wel goed gekomen.

 

Share