5 jaar Walking Sports

Gemeente Meierijstad viert 5 jaar Walking Sports met Sport- en Beweegfestival

Walking Sports is een groot succes in Meierijstad! Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen aangepast voetballen, hockeyen, handballen, korfballen en/of tennis op 7 verschillende locaties in Meierijstad. Daarmee is Meierijstad landelijk koploper. En dat is allemaal bereikt binnen 5 jaar. Om dat te vieren organiseert gemeente Meierijstad op 12 oktober een Sport- en Beweegfestival. Voor de ca. 200 Walking Sports-deelnemers en ook voor alle andere 55+ inwoners die kennis willen maken met dit concept van ontmoeten en bewegen.
Programma met Olga Commandeur

Iedereen is welkom op Sportpark De Molenheide aan de Avantilaan 2 in Schijndel. Sport- en beweegprogramma duurt van 9 uur tot 15.30 uur. Speciale gast van de dag is Olga Commandeur. Aanmelden kan via e-mail bewegen@meierijstad.nl o.v.v. Deelname Lustrum. Het maximaal aantal beschikbare plaatsen is 200. Vol = vol.

Wat is Walking Sports?
Walking Sports is een sociale bewegingssport op een lager tempo waarbij gewerkt wordt aan kracht, evenwicht en geheugen. Geschikt voor iedereen die het reguliere tempo van alledaagse sporten niet meer kan of niet meer wil bijhouden. Voor het sporten is er ruimte voor een kopje koffie en een praatje.

Historie
In 2018 startte initiator en aanjager Wim Vermeulen met een eerste opzet van Walking Sports, namelijk met Walking Voetbal in Schijndel. Dit bleek een schot in de roos te zijn. Zijn initiatief is omarmd door de gemeente en verder uitgerold naar andere sportverenigingen.

Trots
Wethouder sport Johan van Gerwen: “Wij kijken als gemeente met trots terug op 5 jaar Walking Sports. In 5 jaar is hard gewerkt aan samenwerkingen en verbindingen met verschillende sportverenigingen om dit mogelijk te maken in Meierijstad. Deze manier van sporten en ontmoeten sluit mooi aan op de wens van ouderen om vitaal en zelfredzaam te blijven en mee te blijven doen in de maatschappij.”

Share