Brabant en Gelderland samen terug naar Operation Market Garden

Brabant en Gelderland samen terug naar Operation Market Garden

Dit jaar staan Brabant en Gelderland op 15 september samen stil bij Operation Market Garden tijdens Bridge to Liberation. Deze geallieerde operatie was gericht op het bevrijden van regio’s ten noorden van de rivieren door het veroveren van bruggen over de grote rivieren in Nederland. De operatie begon in Brabant en eindigde in Gelderland, waar de Slag om Arnhem plaatsvond.

Bridge to Liberation

Bij de historische John Frostbrug, de Bridge too Far, nemen vertellers Dionne Stax en Noraly Beyer ons mee in persoonlijke verhalen over oorlog en vrijheid, toen en nu. Met muziek van Sera, Jeangu Macrooy, April Darby en Phion en voorzien van bijzondere dans van Introdans en Spoken Word door Jesse Laport.

Bekijk de trailer via https://vimeo.com/844324022

Thuis & online kijken

Bridge to Liberation wordt uitgezonden op vrijdagavond 15 september 20:30 uur bij Omroep Brabant LIVE op tv, online of op Brabant+ of is te bekijken via livestream op bridgetoliberation.nl.

Share