Deelhuisjes doen het goed

Deelhuisjes doen het goed, maar het aanbod mag nog iets beter

MEIJERIJSTAD- Deze week, van 11 tot en met 17september, vindt de vijfde editie van de Verspillingsvrije Week plaats. Hierbij wordt iedereen in heel Nederland uitgedaagd om minstend een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Aandacht vragen voor dit belangrijke thema gebeurt in onze gemeente door voorlichting in samenwerking met de bibliotheek NOBB, maar ook door aandacht te vragen voor de deelhuisjes in onze gemeente. Inmiddels zijn op 9 plaatsen huisjes te vinden waarin mensen die producten kwijt willen deze een goede bestemming kunnen geven en mensen die deze producten nodig hebben deze kunnen pakken.

Een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan is het inzetten van deelkasten of deelhuisjes met als doel voedselverspilling tegen te gaan en samen producten te delen. Het gaat om etenswaren en verzorgingsproducten. Ook voor mensen met een kleine portemonnee zal dit zeer welkom zijn. Iedereen kan er producten in zetten die men over heeft of gewoon wil schenken. Iedereen mag er producten uit nemen om te gebruiken. Inmiddels zijn in Schijndel en Sint-Oedenrode en Veghel deelhuisjes geplaatst dankzij een mooi burginitiatief onder leiding van Jack de Laat.

Extra vriendelijke oproep

Gelukkig weten inmiddels veel mensen deze deelhuisjes te vinden en voorzien deze in een duidelijke behoefte. Alleen issoms de vraag wat groter dan het aanbod. Daarom doet de organisatie deze week een extra vriendelijke oproep aan iedereen die producten kan missen om deze in te leveren bij een vestiging van de bibliotheek in Meierijstad. Heb je nog levensmiddelen of verzorgingsproducten die niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn waar je niets mee doet of die je wel kunt missen? Je kunt er een ander erg blij mee maken door de producten deze week in te leveren bij de balie van de bibliotheek.

Share