Start 3e etappe ZLM Tour in Schijndel

Vrijdag 9 juni start 3e etappe ZLM Tour in Schijndel

Vrijdag 9 juni start de derde dag van de ZLM Tour in Schijndel met een etappe naar Buchten. De ZLM tour is een Nederlandse etappekoers voor profwielrenners door de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De renners van onder ander team Jumo-Visma en Team DSM verzamelen zich bij ’t Spectrum en vertrekken om 12.30 uur, via de Markt en de Hoofdstraat, richting het Limburgse Buchten. Rondom ’t Spectrum worden diverse fiets-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Zo is er op het plein voor ’t Spectrum om 10.30 uur een demo van wereldkampioen freestyle bmx Sietse van Berkel. Aansluitend
zal vanaf 11.00 uur de ploegenpresentatie plaatsvinden. Om 12.30 uur geeft wethouder Johan van Gerwen samen met onze sportieve mascotte Sjors Sportief het startschot.
Johan van Gerwen: “We zijn we trots op de komst van de ZLM Tour in onze gemeente. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen we een sportevenement van formaat in Meierijstad mogelijk maken. Ik hoop dat er veel inwoners en bezoekers hiervan gaan genieten.” De start van de etappe is vrij toegankelijk.

Grote namen
Al jaren is de ZLM Tour dé voorbereidingskoers voor sprintersploegen op de Tour de France. In het verleden wisten onder andere Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour. Voor de editie van dit jaar heeft de winnaar van 2022 Olav Kooij van team Jumbo-Visma zijn deelname al toegezegd en ook oude etappe winnaar Mark Cavendish verschijnt wederom aan de start.

Share