Dorpswandeling: voor en achter de Rooise gevel

Dorpswandeling: voor en achter de Rooise gevel

SINT-OEDENRODE – Wil je weten wat een boerenvlecht is? Wat een muizentand te maken heeft met metselwerk en hoe een korfboog eruitziet? Dan kun je terecht bij rasverteller en metselkunstenaar Twan Verbakel. Tijdens een rondwandeling op zaterdag 17 juni neemt hij je mee door het centrum van Sint-Oedenrode.

Bijzondere verhalen

Twan brengt je met zijn metselkennis langs mooie Rooise gevels. Ondertussen kom je van alles te weten over onder meer segmentbogen, kettingverbanden en lateien. Én luister je naar enkele erfgoedverhalen die achter de gevels verborgen liggen. De bijzondere vertellingen zijn opgetekend door lokale verhalenvangers.

Rooi Verbeeldt

Deze rondwandeling maakt onderdeel uit van de allereerste editie van het Erfgoed en Cultuur Festival RooiVerbeeldt. Geïnteresseerd in de mooie verhalen voor en achter de gevels? Loop dan op zaterdag 17 juni met ons mee. Vertrek vanaf de Bibliotheek Sint-Oedenrode, in de Deken van Erpstraat 1. De wandeling duurt ongeveer een uur. Je kunt kiezen uit twee vertrektijden: 11.00 uur en 13.00 uur. Deze activiteit is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden via de website van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken: nobb.op-shop.nl/activiteiten. Tickets zijn ook gratis verkrijgbaar bij al onze vestigingen.

Share