Join Us start groep voor jongvolwassenen in samenwerking met Ons Welzijn

Join Us start groep voor jongvolwassenen in samenwerking met Ons Welzijn
Eenzaamheid onder jongvolwassenen

Vaak wordt er gedacht dat jongvolwassen een sociaal netwerk hebben. Helaasblijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Dat zagen ze ook bij Join Us in Meierijstad. Ze kregen regelmatig aanmeldingen van jongvolwassenen. Daarom starten ze in samenwerking met Ons Welzijn de allereerste Join Us groep voor jongvolwassenen tussen de 24-30 jaar in Nederland. De deelnemers komen in juni voor het eerst samen. Ze gaan leuke dingen doen en leren hoe ze een sociaal netwerk kunnen opbouwen.

Sociaal sterker worden
Join Us helpt jongeren en jongvolwassenen die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. De van oorsprong Veghelse stichting is inmiddels actief in 80 Nederlandse gemeenten. In Veghel en Schijndel zijn er groepen voor jongeren van 12-18 jaar en 18-25 jaar. ‘We kregen zoveel aanvragen van jongvolwassenen dat we besloten hebben onze doelgroep te verbreden. In samenwerking met Ons Welzijn starten we de eerste groep voor jongvolwassenen in gemeente Meierijstad. Het is heel fijn om er ook voor hen te mogen zijn!’, aldus Jolanda van Gerwe (directeur Join Us).

Samen leuke dingen doen!
De groep komt iedere twee weken samen. Iedereen leert elkaar kennen en er worden leuke dingen gedaan. Gezellig naar het terras, een spelletjesavond of een potje voetbal. De deelnemers bepalen zelf wat ze gaan doen! Ook is er tijd om ervaringen te delen en te werken aan social challenges. Op de achtergrond zijn er twee begeleiders bij die de deelnemers ondersteunen en ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep.

Kom erbij. Join Us!
Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren vanaf 12 jaar tot 30 jaar kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Tilburg, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. In gemeente Meierijstad start Join Us 24-30 jaar in samenwerking met Ons Welzijn. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 23 juni bij het Pieter Brueghel Huis in Veghel

Share