1 Ander Festival presenteert vernieuwde food line-up

Terrein krijgt metamorfose met meer aandacht voor foodtrucks

1 Ander Festival presenteert vernieuwde food line-up

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het 1 Ander Festival plaats. Hét culturele ontmoetingsfeest van Schijndel en omstreken is daarbij ook dit jaar weer op beide dagen gratis te bezoeken. Het festival bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden genoeg voor een ware metamorfose. Zo zal het terrein anders worden ingedeeld met een nieuw hoofdpodium, een DJ stage en er komen andere openingstijden: zaterdag van 15.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Daarbij is er ook meer aandacht voor de foodtrucks. Vol trots wordt hier dan ook de food line-up gepresenteerd.

De Barabus is Surinaams-Javaans eten gemaakt volgens familierecepten van oma die in Paramaribo ook al eten op straat verkocht. Met de Barabus proberen ze dit stukje cultuur over te brengen en iedereen te laten genieten van originele gerechten met veel liefde en passie gemaakt.

Nieuw is de Oriëntaalse Kroketterij. In hun foodtruck, geheel in batik stijl, proef je de Oosterse keuken. Ze bieden zelfgemaakte rendang kroketten, en dat is een ware smaaksensatie. De lekkerste kroket ooit, volgens velen.

Ook nieuw is De Snoepfabriek. Door de nostalgische look, de producten die in echte glazenpotten te zien zijn en de snoepchefs die met heel veel zorg een zakje snoep voor je klaarmaken, zorgt de Snoepfabriek voor een hele beleving aan ieder bezoek.

Nog een nieuwkomer: Fresh Freddy. Heerlijke verse fruitijsjes op een stokje. Afvalvrij, zonder toevoegingen, verfrissend en gezond.

Al meer dan 25 jaar staat op het festival, Hoi Loempiakraam! Niet weg te denken van het 1 ander festival met hun heerlijke snacks.

Kitch ’n Booz biedt op 1 Ander festival heerlijke verse frieten aan, verser dan vers! De aardappel wordt voor uw neus gesneden en gefrituurd vanuit hun opvallende rode foodtruck.

La Regina del Caffè is een mobiele espressobar die teruggaat naar de oorsprong van goede espresso: Italië. Het concept is dan ook Italiaans ten voeten uit! Vanuit hun mobiele espressobar bereiden we de lekkerste Italiaanse koffiespecialiteiten.

Ze is er weer bij hoor, populair is Mama Lia met haar ambachtelijke Italiaans schepijsjes.

Satheo is er uiteraard bij. Schijndels trots moet en zal op 1 ander festival staan. Maar even alle gekheid op een stokje; heerlijke saté bieden ze aan, zoals kippendij, varkenshaas, buikspek, vegaspies, aardappeltjes en groenten.

 

Shouf biedt authentiek Syrisch streetfood op 1 ander festival en neemt je mee in de smaken, geuren en kleuren van Syrië en het Midden-Oosten. Denk aan romige hummus, knapperige falafel en bijzondere kruidencombinaties.

Vanuit zijn nieuwe outlet, de chapel, verzorgt Willy Nacho heerlijke snack tussendoor of een lekker hapje vooraf. Genieten van een schaaltje nacho’s in de zon vanuit een hangmat!

Naast alle foodtrucks is er op het festival ook volop ruimte voor muziek, straattheater, poetry, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, het Plein van de Toekomst en een feel good markt. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.

Share