Alzheimercafë geopend op 16 mei

“Jongdementie, zoektocht naar het onbekende” 

–Op 16 mei geeft Sandy van Rossum een lezing over haar boek: “Jongdementie, zoektocht naar het onbekende” in het Alzheimer café. 

Sandy verloor in 2017 haar man Maarten (33) aan de ziekte Fronto-temporale dementie (FTD). Het programma “Voor ik het vergeet” volgde wat er zich na de diagnose in het leven van het jonge gezin afspeelde. De zoektocht, met confrontaties van machteloosheid, verlies, liefde en kracht is indrukwekkend. Zij vertelt hoe de ziekte verliep, waar zij tegenaan liep en wat hen hielp.– Na afloop van deze lezing gaan we met elkaar in gesprek over dit thema en is er ruimte voor het stellen van vragen. 

Geïnteresseerden in dit thema, of dementie nu op jongere of latere leeftijd gediagnostiseerd is, zijn op dinsdag 16 mei van harte welkom in het Alzheimer Café in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. De zaal is open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.  

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525. 

Share