Stolen Moments in De Afzakkerij

Back to the roarings Sixties met Stolen Moments

VEGHEL- Elke zondagmiddag kan men genieten van livemuziek in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Komende zondag, 26 maart is er om 15.00 uur een optreden van de onvervalste rhythm & bluesband Stolen Moments. Zij spelen en zingen bekende en minder bekende rhythm & bluesnummers uit de ‘roaring sixties’ van o.a. Joe Henry, Rolling Stones, Chuck Berry, JJ Cale en John Mayall. De toegang tot het optreden is gratis.

Stolen Moments is een rhythm & bluesband uit Gemert/Veghel. Na veel vallen, opstaan, audities en weer doorgaan, hebben ze uiteindelijk hun vaste bezetting gevonden. Jong en oud verstaan elkaar goed en deze combinatie pakt wonderwel heel goed uit. Zij vinden het geweldig om bekende, maar ook de wat minder bekende nummers te spelen, waar ze veel voeling mee hebben zoals b.v. Faraway eyes, It’s not easy (Stones), Jigsaw puzzle blues (Fleetwood Mac). Ook de afwisseling in stevig en meer ingetogen repertoire, spreekt hen erg aan. Repeteren doen ze ook op de Noordkade, dat inmiddels een echte ‘thuishaven’ is voor de bandleden.

Onze Joost
Bassist Joost van der Hagen heeft driekwart van zijn leven in bands gespeeld, zoals Hey Joost! (hoe toepasselijk), Space Cowboys (nee, geen Steve Miller coverband) en Jarvis Perception. Het laatste kwart is voor Stolen Moments. Vrijwel elke zondagmiddag zit hij normaliter achter de knoppen van het mengpaneel van de Afzakkerij, waarbij hij het geluid regelt van de vele honderden verschillende bands die in de afgelopen tien jaar op het podium stonden. Ook de programmering is al die jaren op de Noordkade in zijn handen en zelfs nog ver daarvoor. Zondag staat hij voor de verandering zelf eens op het podium met zijn muziekmaten.

Share