Meierijstad On Stage succesvol verlopen.

Meierijstad On Stage succesvol verlopen.

Met de Doe Dag op donderdag 16 maart is de editie 2023 van Meierijstad On Stage succesvol afgerond. De leerlingen van het Fioretti College en het Elde College en de ruim 250 beroepsbeoefenaren uit zo’n 100 bedrijven in de regio kijken met plezier en voldoening terug op een geslaagd Beroepenfeest en een interessante Doe Dag. Dat blijkt uit de vele positieve reacties.

Alweer twee weken geleden verzamelen zich 900 leerlingen in drie rondes in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Met opzwepende muziek worden zij enthousiast ontvangen over de rode loper door de aanwezige beroepsbeoefenaren. Wethouder Johan van Gerwen opent het Beroepenfeest met een slag op de gong. Hij benadrukt het belang van een goede oriëntatie op de talloze mogelijkheden wat betreft opleidingen en beroepen na het vmbo. Meer dan ooit hebben de leerlingen een gouden toekomst voor zich. Er is veel werk in praktisch alle sectoren van de arbeidsmarkt, ook in Meierijstad.

De leerlingen knopen vervolgens gesprekken aan met de beroepsbeoefenaren en zijn hierop voorbereid door de mentoren in de school. De opdracht is om twee afspraken te maken voor de Doe Dag van 16 maart en dat lukt, mede dankzij het grote en brede aanbod van beroepen.

Op de Doe Dag bezoeken alle leerlingen twee bedrijven of instellingen en lopen een dagdeel mee met een beroepsbeoefenaar. Hiermee krijgen ze een eerlijk en concreet beeld van het beroep en dat helpt bij het maken van keuzes in de school. Hoe waardevol de Doe Dag is, blijkt uit de talloze reacties.  Een leerling schrijft “bedankt voor de leuke dag en ik hoop dat we elkaar nog vaker gaan zien” en vanuit een bedrijf is de reactie “bedankt leerlingen voor het keihard aan de weg timmeren, wie weet zien we een aantal van jullie voor een vervolgstage of eerste baan’.

De organisatie en alle deelnemers kijken terug op een succesvolle editie van Meierijstad On Stage. Inmiddels hebben de eerste bedrijven en instellingen zich alweer gemeld voor de 5e editie!

 Waarom On Stage?

Kiezen op jonge leeftijd is best lastig en je kunt daarom het beste zoveel mogelijk informatie verzamelen. Informatie van de mensen die het vak uitoefenen is heel waardevol. Een goede keuze biedt toekomstperspectief en kan jongeren motiveren. Zin hebben in een vak, uitkijken naar een vakopleiding kan vroegtijdige uitval, teleurstelling en demotivering van leerlingen in het mbo helpen voorkomen. Vmbo-ers doen ertoe en daarom investeren we met z’n allen in hun toekomstdromen. Zij zijn straks de handjes aan ons bed,  de kanjers van kantoor en winkel, de handige monteur die ons weer komt redden, of een toekomstige Award-winnaar. Jongeren hebben ambities en dromen. Realiteitszin mag niet leiden tot ontmoediging. Wel tot: laten we kijken hoever we samen komen en wat zijn eventuele passende, leuke en zinvolle alternatieven. Voor meer informatie over Meierijstad On Stage, stuur een bericht naar mail@meierijstadonstage.nl

Share