Finalisten Voorleeswedstrijd bekend

Vier finalisten Meierijstadse voorleeswedstrijd bekend

Na een laatste voorronde op 30 januari in de Bibliotheek Sint-Oedenrode, zijn de finalisten van de Meierijstadse voorleeswedstrijd bekend. Suze de Wert van de Odaschool in Sint-Oedenrode maakt het viertal compleet. Zij neemt het 9 februari in Cultureel Centrum Mariëndael op tegen de Veghelse Jona Mollemans en Rafael Ioannidis en de Schijndelse Fenna Ligthart.
Tijdens de finale kiest een vakkundige jury – bestaande uit wethouder van onderwijs Johan van Gerwen, stadsdichter Rick Terwindt en journalist Ties van Dooren – wie er de voorleeskampioen van heel Meierijstad wordt. De vier finalisten lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Ze worden aangemoedigd door hun klas. De winnaar gaat door naar de halve Brabantse finale in Goirle.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijk evenement. In Meierijstad nemen er dit schooljaar 27 verschillende scholen aan deel. Al die scholen kozen de beste voorlezer uit hun groepen 7 en 8. Deze voorlezers gingen in vier plaatselijke voorrondes de strijd met elkaar aan.

Share