‘Wat is dementie’ in het Alzheimercafé

“Wat is dementie” in het Alzheimer Café Uden-Veghel  

In het Alzheimer Café Uden-Veghel is op dinsdag 17 januari klinisch geriater Mascha Kuijpers te gast, werkzaam in Ziekenhuis Bernhoven. Met haar wordt gesproken over het thema “Wat is dementie”.  

–Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. Is dementie te voorkomen? Hoe wordt de diagnose gesteld? En hoe wordt dementie behandeld? De Geriater geeft deze avond uitleg over dit thema en zal ingaan op vragen van aanwezigen–

Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is van harte welkom in het Alzheimer Café in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.  

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

 

Share