Paul Koeslag nieuwe voorzitter Stichting Cultuurfabriek Noordkade

Per 1 januari 2023 is Paul Koeslag de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Cultuurfabriek Noordkade, de coöperatieve samenwerking van De Blauwe Kei Theater aan de Noordkade, Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel en De Compagnie. Hij neemt daarmee de voorzittershamer over van Martien van den Hoven die na acht jaar afscheid neemt. Op 24 februari is er voor Martien van den Hoven een officieel afscheid gepland op de Noordkade.

De 38-jarige Paul Koeslag is sinds 2018 bestuurslid van de Cultuurfabriek Noordkade. Hij is geboren in Groningen en thans woonachtig te Sint-Michielsgestel. Tien jaar geleden heeft hij zich in Schijndel gevestigd als zelfstandig advocaat en is daar, naast z’n bestuursfunctie, nog steeds werkzaam als jurist vanuit De Glazen Boerderij. Hij is gehuwd met Wietske en vader van vier kinderen. Naast zijn werkzaamheden en bestuursfunctie is hij actief in de muziek en speelt als gitarist en zanger in een band.

Veel energie

Over zijn bestuurswerk voor de Cultuurfabriek zegt hij: ,,Ik krijg van dit werk ongelooflijk veel energie. Wij allen maken het mogelijk dat iedereen kan genieten van ontspanning, samenkomst, persoonlijke ontwikkeling, uitdaging en verdieping. De Cultuurfabriek is een waardevolle schakel in mijn leven geworden en ik weet dat dit voor velen geldt. Ik ben blij dat ik mijn steentje mag bijdragen aan deze geweldige en bruisende organisaties, die het culturele hart vormen van Meierijstad.”

Gemeenschap

Hij vervolgt: ,,Zeker in deze tijd heeft cultuur een belangrijke functie voor de gemeenschap. Net nu de Coronacrisis wat na de achtergrond lijkt te verdwijnen dient zich een nieuwe moeilijke periode aan als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de effecten daarvan. Het is dan fijn dat kunst en cultuur wat licht, warmte en inspiratie kan bieden.  Ik neem hiermee de functie over van Martien van den Hoven, aan wie de Cultuurfabriek veel dank is verschuldigd. Het is onder meer zijn verdienste dat er een prachtige, stabiele en dynamische organisatie staat”.

Goed gevoel

Martien van den Hoven: ,,Ik heb de afgelopen acht jaar met enorm veel plezier een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van Cultuurfabriek Noordkade. Samen met de directie, de medewerkers en mijn collega-bestuursleden is hard gewerkt aan een gezonde en stabiele organisatie. Ook de coöperatie met de gemeente en de andere stakeholders heeft ervoor gezorgd dat de Noordkade is uitgegroeid tot dé culturele ontmoetingsplaats van Meierijstad. Ik vertrek met een bijzonder goed gevoel”.

Op de foto (vlnr): Scheidende voorzitter Martien van den Hoven en nieuwe voorzitter Paul Koeslag van Cultuurfabriek Noordkade.

 

Share