Column

Cynische grapjes vernietigen de relatie

Relatieproblemen heeft iedereen wel eens. Er kan ruzie ontstaan “om niks”, je begrijpt elkaar verkeerd, je vindt het misschien lastig om te zeggen wat je op je hart hebt. En als je het dan eindelijk wel zegt, komt het er misschien zodanig bot uit, dat je iets kapot maakt. Soms komt er nog meer ellende van.

Zoveel potentiële conflictonderwerpen

Ruzies kunnen ook ontstaan over financiën, over dingen die in huis gedaan moeten worden, over de kinderen, maar vaak gaat het éigenlijk over waardering. Wat ik vaak hoor tijdens de relatietherapie is dat men zegt: ik voel me niet gewaardeerd.

Waardering is zo belangrijk

Iedereen heeft het nodig om zich geliefd en gewaardeerd te voelen als persoon. Vrouwen voelen zich vaak niet gewaardeerd omdat niet lijkt te worden opgemerkt hoeveel zij doen in huis en rondom de kinderen en andere relaties. Mannen hebben soms het gevoel niks te zeggen te hebben.

Grapjes die niet grappig zijn

Veel voorkomende grapjes van mannen worden gemaakt omdat zij ontevreden zijn over de verschillen in seksuele behoeften. Wat ik heel vaak hoor zijn dit soort opmerkingen:

  • Je lijkt wel een non
  • Jij voelt dat toch niet, jouw hart is al koud
  • Waarom ben je zo ongevoelig?
  • Nu je hebt wat je wilt ben je niet meer zo gewillig

Deze opmerkingen maken alles kapot. Niet omdat de betreffende man dit wíl, vaak is het een combinatie van radeloosheid en boosheid. Deze mannen willen meestal dat het weer wordt zoals het was…… En de betrokken vrouwen willen dat vaak óók. Echter het tegendeel wordt bereikt, want de vrouw in kwestie voelt zich vernederd. En waarom zou ze nog liefde voelen voor iemand die haar vernedert???

Boete doen

Veel mannen zijn niet van slechte wil, maar ze denken soms te snel: ik héb toch gezegd dat het me spijt…, dan moet het ook een keer genoeg zijn. Helaas werkt het zo niet helemaal. En dan blijf je in de vicieuze cirkel zitten. Wil je daar uit? Bel me voor een afspraak.

 

Share