Eerbetoon aan Brigitte Kaandorp

Theatereditie Luistercafé brengt eerbetoon aan Brigitte Kaandorp

VEGHEL – Op vrijdag 2 december om 20.30 uur wordt in de Apotheek aan de Noordkade voor de eerste keer de Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze eerste special staat in het teken van de koningin van het Nederlands cabaret, Brigitte Kaandorp. De Theatereditie is een Blauwe Kei-productie in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Cultuur Haven Veghel.

Brigitte Kaandorp is zestig geworden, een mooie gelegenheid voor een eerbetoon aan haar repertoire. Tijdens haar studie Nederlands treedt Brigitte al regelmatig op in cafés, jongerencentra en studentensociëteiten. Daar scoort ze hoge ogen mee en het succes smaakt naar meer. Ze stopt met haar studie, doet mee aan cabaretfestival Cameretten en wint met een overrompelend, hilarisch optreden. Daarna gaat het heel snel. Inmiddels heeft Brigitte meer dan twintig theatershows geschreven en gespeeld. Haar populariteit dankt ze vooral aan haar absurdistische conferences, maar steeds vaker kiest ze voor de afwisseling met ontroerende liederen.

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek en verhalen.

Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Tickets

De gratis tickets voor de Theateredities zijn verkrijgbaar via de website van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, www.blauwekei.nl/luistercafe, via de website van de Bibliotheek www.nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 3 februari. Dan staat Annie M.G. Schmidt centraal. Op 2 juni staan de schijnwerpers gericht op Maarten van Roozendaal.

Share