The Glass Room Experience in de bibliotheek

Met The Glass Room-tentoonstelling en de AI-Parade stelt Noord Oost Brabantse
Bibliotheken de hele maand november online privacy en data centraal

In de maand november pakken de Noord Oost Brabantse Bibliotheken uit met The Glass Room Experience en de KB Ai-Parade. Een deels statische, deels interactieve tentoonstelling die de bezoeker een inkijkje geeft in zijn of haar digitale leven. Door middel van activiteiten, lezingen en workshops brengen we kennis en bewustwording rondom digitaal burgerschap.
Hoe privé is de digitale handel en wandel van de moderne mens? Hoe veilig ben je nu eigenlijk als je online gaat? Welke sporen laat je achter en waar? En hoe houd je de controle over je digitale privacy, veiligheid én gezondheid in een wereld die steeds verder
digitaliseert? Essentiële vragen die ieder mens aangaan, die betrekking hebben op thema’s
die schreeuwen om meer bewustwording. Vandaar dat de tentoonstelling gedurende de hele maand november te bewonderen is in de Bibliotheken van Oss, Uden, Veghel, Schijndel en Heeswijk-Dinther.
Daarnaast wordt er uitgepakt met workshops van de DigiBuurt over digitaal nalatenschap en digitale privacy, en geven de Cryptotakkies een workshop voor de jongere doelgroep die wil starten met cryptocurrency. Verder zijn er lezingen van professionele gamer Koen Schobbers (hoe om te gaan met gamende kinderen), dr. David Peeters (virtual reality en the metaverse), filosoof en schrijver Doortje Smithuijsen (hoe verslaafd zijn we?), dr. Katleen Gabriels (AI en regels voor robots) en filosoof Hans Schnitzler (de zin en onzin van een digitale detox).
De tentoonstelling Glass Room Experience is gratis te bezoeken. Kaarten voor de lezingen zijn € 6 voor leden en € 8 voor niet-leden en verkrijgbaar via de website (www.nobb.nl/activiteiten) en in onze Bibliotheken. Ga voor meer informatie over alle activiteiten en voor het reserveren van tickets naar onze website of scan de QR-code.

Share