Powerblues in De Afzakkerij

Powerblues van Raymunda in De Afzakkerij

VEGHEL- Op zondagmiddag 18 september om 15.00 uur is er een optreden van de formatie Raymunda in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De powerbluesband Raymunda een mix van bluesrock, een vleugje soul, country en jazz. Geïnspireerd door o.a. Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel rock uit de 60s/70s, brengt de band muziek met veel emotie en sensatie, die het ene moment opzweept en het andere moment een gevoelige snaar raakt. De toegang is gratis.

Raymunda Vervaeck is een ervaren blueszangeres oorspronkelijk afkomstig uit Breda, maar nu woonachtig in Amsterdam. Sinds een aantal jaren opereert ze met haar vijfkoppige band onder de naam Raymunda, daarvoor onder de naam BLOEZZ. Raymunda is een uitstekende powerbluesband. Spil van de groep is de vurige zangeres, die vanwege haar rauwe strot soms vergeleken wordt met Janis Joplin. Haar band bestaat verder uit de uitstekende lead gitarist Martin Waliana, ritmegitarist Stephan Bijl, bassist Robin Kraag en drummer Tim Koning. De groep excelleert vooral in de harde bluesrock.

Zwerftocht
Al op haar 14e begreep Raymunda dat je door te schrijven je traumatische jeugd kon verwerken. Op haar 14e is ze haar onveilige situatie ontvlucht en is gaan zwerven. Tijdens haar zwerftocht schreef ze verhalen en gedichten, waar later songteksten uit voortkwamen. Maar ook met een ‘klassieker’ als “I’d Rather Go Blind” heeft Raymunda menig traantje veroorzaakt. De band krijgt het steeds weer voor elkaar om het dak eraf spelen in menige zaal, kroeg of festival, zo ook vast in De Afzakkerij.

Share