A.S. donderdag Afzakkereisje

Afzakkereisje naar de Méditerranée met live muziek

Op donderdag 4 augustus kun je vanaf 20.00 uur weer op reis naar een zomerse bestemming en je hoeft er niet eens ver voor weg. Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel organiseert ook deze zomer weer een wekelijkse trip op donderdag naar een mooie bestemming. Het Afzakkereisje gaat deze week naar het Middellandse Zee gebied. Er is voor elke bezoeker een welkomstdrankje en een passend hapje van het huis. Bovendien is er deze week livemuziek van het trio Desde El Alma.  De volgende ‘Afzakkereisjes’ zijn op donderdag 11 augustus (Texas), 18 augustus (Jamaica), 25 augustus (Afrika) en 1 september(Mexico). De toegang tot alle avonden is gratis.

Ze noemen zichzelf “Desde El Alma”, wat betekent “vanuit de ziel”. Dat tekent ook het passionele repertoire. Het trio brengt een verzameling van voornamelijk Zuid-Europese liedjes: Italiaans, Portugees, Spaans, Frans, etc. En niet alleen volkse of populaire liedjes, maar ook doorgaans goed verteerbare nummers uit het Napolitaanse repertoire. Soms ook aangevuld met Engelstalige of Nederlandstalige nummers. Maar ook als er behoefte is aan een meer ingetogen optreden hebben is er genoeg voorhanden. De combinatie accordeon, gitaar en zang – vaak ook tweestemmig – zie je niet zo veel. Ten onrechte. Desde el Alma laat horen dat het een prima combinatie is. Dat wordt nog eens versterkt doordat de drie leden hun verschillende muzikale achtergronden laten versmelten. Prachtig dus.

Share