Luistercafé brengt hommage aan The Mavericks

Luistercafé brengt hommage aan The Mavericks

Op vrijdag 3 juni is er weer een gloednieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Deze keer staan The Mavericks centraal. Luistercafé Noordkade is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Als Raul Malo in een platenwinkel bassist Robert Reynolds ontmoet, blijkt al snel dat ze dezelfde muzieksmaak hebben. Samen richten ze The Mavericks op, met Raul als zanger, frontman en drijvende kracht. Hoewel de band een countrysound heeft, spelen ze vooral in rockclubs: daar mogen ze namelijk hun eigen nummers spelen. In 1991 komt het eerste album uit.

Neotraditional countryband
The Mavericks slaan in 1998 een nieuwe weg in. De traditionele countrysound wordt gemixt met americana, latin, tex mex en pop. De band boort hiermee een nieuwe markt aan en breekt met het album Trampoline (1998) door in Europa. Dance the night away  – het bekendste nummer van het album – scoort hoog op de Nederlandse hitlijsten.

In de loop der jaren kent de band verschillende formaties. Na een paar korte intermezzo’s komen de muzikanten in 2012 weer bij elkaar. Met een nieuw platencontract onder de arm treden ze tot op de dag van vandaag op voor een groot publiek.

Theo Josemanders en Wiljo van Nuland
Muzikale alleskunner Theo Josemanders speelt al jaren de muziek van The Mavericks. Tijdens dit Luistercafé kruipt hij op geheel eigen wijze in de huid van leadzanger Malo. De muziek wordt geheel in stijl opgeluisterd met line dance. Wiljo van Nuland is de spreker van de avond. Als echte kenner van traditionele en moderne country kan hij ons alles vertellen over The Mavericks en hun eclectische muziekstijl.
De avond begint om 20.30 uur in De Apotheek aan de Noordkade. De entree is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Share