Eddie Cochran in Luistercafé

Back to the fifties met Eddie Cochran

In zaal De Apotheek op De Noordkade in Veghel is vrijdag 6 mei weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat rock-‘n-rollster Eddie Cochran. Luistercafé Noordkade is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Eddie Cochran is een van de grote namen van de vroege rock-‘n-roll. Met dank aan hits als Summertime Blues en Three Steps to Heaven werd hij aanbeden door miljoenen Amerikaanse tieners. Bijzonder is dat hij in tegenstelling tot veel andere artiesten uit die tijd zijn nummers zelf schreef. Eddie Cochran kwam in 1960 om het leven bij een verkeersongeluk. Hij was toen slechts 21 jaar oud. 

Ronald Verbruggen

De muziek op de avond wordt verzorgd door Roland Verbruggen. Hij speelde in het verleden in diverse rock-‘n-rollbands en is groot fan van Eddie Cochran. Zo speelt hij bijvoorbeeld op een exact dezelfde gitaar als zijn grote held, een oranje Gretsch G6120. 

Geert Ruys

Een gesprek is er met Geert Ruys. Samen met Pascal van der Lee heeft hij op Lokaal 7 in de gemeente Sint-Michielsgestel een wekelijks radioprogramma over rock-’n-roll. Bij het Luistercafé vertelt hij aan de hand van muziekfragmenten over de grote namen van de vroege rock-’n-roll. Denk aan Chuck Berry, Bo Diddley, Little Richard, Jerry Lee Lewis en Gene Vincent.  

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 

Share