Experimenteren met keramiek voor kinderen

Experimenteren met keramiek voor kinderen

Nieuwe cursussen Klei Atelier in Veghel en Schijndel

Een kasteel, een ruimteschip of een paddenstoel als huis. Wie zouden daar wonen? Dat mogen kinderen zelf bedenken tijdens de nieuwe cursussen Kinder Klei Atelier van Phoenix Cultuur. Op woensdag 23 maart starten de cursussen in ’t Spectrum in Schijndel en vanaf 24 maart kunnen kinderen terecht op de Noordkade in Veghel. Op beiden locaties worden twee groepen gestart: voor de allerjongsten van 5 t/m 7 jaar en voor de leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar.

Onder leiding van keramisch kunstenaar Suzanne van Doremalen maken de jonge cursisten een huisje van klei met een bewoner. Dat kan een paddenstoel met een kabouter zijn, maar ook een kasteel waar een draak in woont. De kinderen krijgen alle ruimte om te experimenteren en er komen verschillende technieken en thema’s aan bod zoals de natuur, sciencefiction en Aboriginal Art. Ook leren de deelnemers kleuren mengen en worden de werken geglazuurd en afgebakken in de grote oven.

Docent Suzanne van Doremalen studeerde autonome keramiek aan de kunstacademie in Den Bosch en werkt al sinds 1997 als keramisch kunstenaar. Inschrijven voor het Kinder Klei Atelier kan via www.phoenixcultuur.nl

 

 

 

 

 

Share