Stemwijzer online

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezing Meierijstad online

Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Meierijstad een StemWijzer laten maken.

De StemWijzer komt vandaag online op www.meierijstad.nl/stemwijzer. In de StemWijzer gaat het bijvoorbeeld over zonnepanelen en windmolens, sociale huurwoningen en economische groei. Wat vindt u van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!

StemWijzer
De StemWijzer, die is ontwikkeld door ProDemos, bevat circa 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Meierijstad hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken. Wanneer in uw uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen 5% of minder is, is er de mogelijkheid een ‘shoot-out’ te doen: u krijgt dan nog eens 3 of 5 stellingen om te beantwoorden. Daarmee kunt u twee partijen extra met elkaar vergelijken. Wanneer meerdere partijen bij elkaar in de buurt zitten, kunt u de shoot-out met meerdere
combinaties van partijen doen.

Share