Nationaal MS Fonds op zoek naar contactpersoon

Wil jij je tijdens de Goede Doelen Week in Veghel inzetten voor mensen met MS?

In april 2022 vindt de plaatselijke Goede Doelen Week in Veghel plaats. We zijn op zoek naar een contactpersoon die namens het Nationaal MS Fonds de lokale organisatie onderst nt. Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Wat ga je doen?
Als contactpersoon ondersteun je de lokale organisatie, woon je eventuele bijeenkomsten bij en heb je contact met de collectanten. Wij leveren daarvoor de benodigde informatie aan en staan klaar voor vragen. Ieder jaar zorgt de collecte voor een groot deel van onze inkomsten. Onze vrijwilligers spelen dan ook een grote rol in de strijd tegen MS.

MS is zenuwslopend
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Onderzoekers weten niet hoe MS
ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Meer informatie of aanmelden: collecte@nationaalmsfonds.nl of 010-5919839 www.nationaalmsfonds.nl

Share