Cursus Stilleven Inspiratie

Ons Lieve Leven: een expositie met thema’s uit het leven gegrepen

Elke dinsdagmiddag vindt in een van de Teken-ateliers op De Noordkade de cursus Tekenen en Schilderen plaats onder begeleiding van kunstenaar Hanneke Gommers.  Deze groep enthousiaste amateurschilders exposeert hun gemaakte werk met uiteenlopende thema’s.  Deze schilderijen zijn tot en met 11 januari te bewonderen op de eerste verdieping van De Noordkade.

De thema’s voor de schilderijen worden soms door Hanneke Gommers aangedragen, maar vaker nog gekozen door de cursisten zelf. Zo zijn ‘figuur in interieur’ en ‘landschap’ gezamenlijke thema’s waaraan gewerkt is.

Wat de kunstwerken van deze cursisten gemeenschappelijk hebben, is een heel duidelijk, persoonlijk handschrift met aandacht voor detail, overtuiging in kleurgebruik, heldere composities en een variatie in dikte van de verf.

De schilderijen vertellen elk een eigen verhaal. Zo wordt een “figuur in interieur” door de detaillering van spulletjes in een ouderwetse inrichting ineens een geliefd familielid, een dierbare van een andere generatie in zijn keuken, met krant en vogelkooitje.

Wil je graag zelf ook schilderen en geïnspireerd worden door kunstenaar Hanneke Gommers en de cursisten? Er is nog plek in de lessen van Hanneke op dinsdagmiddag. Op 18 januari start de korte cursus Stilleven Inspiratie (5 lessen). Ga naar www.phoenixcultuur.nl voor meer informatie.

Share