Musicalproductie De Vuurvogel

Gevangen prinsessen, roestige prinsen en een dansende vuurvogel

Musicalproductie De Vuurvogel op 20 november in première

Een stoere prins, een dappere schildknaap, een kasteel met allerlei prinsessen en roestige prinsen, wachters, een dansende vuurvogel, een ei en een gewetenloze tovenaar.  Op zaterdag 20 november gaat de langverwachte musicalproductie ‘De Vuurvogel’, een initiatief van Phoenix Cultuur en geregisseerd door Lilian van Overbeek, in première.

Deze voorstelling voor de hele familie is wegens het vijfjarig bestaan van Phoenix Cultuur gebaseerd op het klassieke ballet De Vuurvogel van Michel Fokine waar Stravinski de muziek voor componeerde. Samen met schrijver Jasper van Rosmalen en de deelnemers, zijn er eigentijdse en vaak ook zeer komische elementen aan het verhaal toegevoegd.

“Het draait om een gemene tovenaar die allerlei prinsessen ontvoert om zo een vriendin te zoeken. Om te overleven hebben deze prinsessen verschillende talenten en tactieken ontwikkelt. Zo zijn er prinsessen die geweldige karatemoves kunnen of precies weten hoe ze stroop rond de mond van de tovenaar moeten smeren”, aldus van Overbeek.

Elk jaar brengt Phoenix cultuur onder leiding van Van Overbeek een familievoorstelling waarin alle facetten van podiumkunst zoals o.a. zang, dans en theater aanwezig zijn. De aanpak van regisseur Lilian van Overbeek, verbonden aan Phoenix Cultuur als docent en coördinator dans & theater, is best bijzonder. In plaats van spelers en deelnemers mee te nemen in haar eigen verhaal, geeft ze iedereen de ruimte om met ideeën te komen voor de productie. Het gezelschap is zeer gemêleerd, maar ze komen allemaal uit de gemeente Meijerijstad.  Van Overbeek: “De jongste deelnemer is veertien en de oudste ergens midden 50. Sommige van de deelnemers zijn verbonden aan de CHV Academy of volgen een cursus bij Phoenix Cultuur. Maar er doen ook ouders mee van kinderen die een cursus volgen en daardoor geïnspireerd zijn geraakt.”

Inspiratie voor de voorstellingen wordt ook vaak uit de beeldende kunst of uit de mode gehaald. Voor De Vuurvogel zijn dat de monumentale, driedimensionale kledingstukken van de wereldberoemde modeontwerpster Iris van Herpen. Onder begeleiding van een kostuumontwerper werken deelnemers en spelers mee aan de totstandkoming van de kostuums die op zichzelf al bijna decorstukken zijn.

Van Overbeek: “Iedereen die meedoet is even belangrijk en elk idee en elke suggestie wordt serieus genomen. Dat maakt dat de energie in de groep heel fijn is en de betrokkenheid van de deelnemers enorm groot is. Ze wilden zelfs in de herfstvakantie door repeteren.”

De Vuurvogel is te zien op de Noordkade in Veghel op:
zaterdag 20 november: 17:00 – 18:30 uur
zondag 21 november: 15:00 – 17:30 uur en 19:30 – 21:00 uur
donderdag 25 november: 19:30 – 21:00 uur
vrijdag 26 november 20:00 – 21:30 uur


Tickets zijn te bestellen via
phoenixcultuur.nl Meer informatie: info@phoenixcultuur.nl

 

Share