Hommage aan Emmylou Harris

Luistercafé brengt hommage aan Emmylou Harris

Op vrijdag 3 december is er weer een gloednieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Deze keer gaat de aandacht uit naar levende countrylegende Emmylou Harris. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheken Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Emmylou Harris (1947 Birmingham, Alabama) vertolkt niet alleen country, folk en bluegrass. De zangeres, die vergroeid lijkt met haar gitaar, is ook een songwriter van formaat: op haar schoorsteenmantel staan minstens 12 Grammy Awards. Als jong meisje koos ze, na wat omzwervingen, voor de muziek waar ze zich vol overgave op stortte. Tijdens een van haar optredens in 1971 werd ze ontdekt. Ze groeide uit tot een wereldster die samenwerkte met onder meer Bob Dylan, Dolly Parton en Linda Ronstadt. You never can tell (C’est la vie), Mister Sandman, To know him, is to love him en Together again scoorden hoog op de hitlijsten en niet alleen op de country charts.

Tijdens het derde Luistercafé van dit seizoen brengen Mariska de Wilde en Ruud Bakker de muziek van Emmylou tot leven. Deze bevlogen muzikanten weten de fervente countryfan én iedereen die minder bekend is met het genre te betoveren. Wiljo van Nuland is de spreker van de avond. Als echte kenner van country, folk en bluegrass kan hij ons als geen ander meer vertellen over Emmylou Harris.

Kortom, een avond om naar uit te kijken. We beginnen om 20.30 uur in De Apotheek aan de Noordkade. De entree is gratis maar zorg wel voor een geldig coronatoegangsbewijs. Graag vooraf aanmelden. Dat kan via nobb.op-shop.nl. Dit is de activiteitenagenda op de website van de Bibliotheek.

De volgende editie van Luistercafé Noordkade is op vrijdag 7 januari. Dan staat Sandy Denny, de zangeres van Fairport Convention centraal.

 

Share