DJ Jack in De Afzakkerij

‘Smaak & Kraak’ vinyl jaren 60-70 met DJ Jack

VEGHEL – Op zaterdagavond 6 november, vanaf 20.30 uur is in De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade weer een gezellige vinylavond, deze keer met DJ Jack. Hij neemt hiervoor zijn eigen collectie met singles en LP’s uit de jaren zestig en zeventig mee met een breeds scala aan de ‘betere pop en rock’ uit die tijd. Maar bezoekers die deze avond hun eigen favoriete vinylplaat meebrengen krijgen desgewenst ook ‘speeltijd’ van de DJ. De toegang is gratis en voor toegang vindt een CoronaCheck plaats.
Veghelaar Jack Monde is een liefhebber en verzamelaar van muziek op vinyl, bij voorkeur Jazz en Blues(rock) in de breedste zin op LP. Min of meer bij toeval kwam hij afgelopen ‘coronajaar’ in bezit van een mooie partij singletjes uit zijn jeugd. ,,Allemaal in goede staat en vaak nog in de originele hoes. Het was een soort sentimentele muziekschatkist die voor me openging” vertelt hij. ,,Er kwam van alles voorbij, wereldbands als Beatles, Stones, Moody Blues, Birds en Creedence Clearwater Revival, maar ook Focus, Golden Earing, Brainbox en Cuby & the Blizzards uit eigen land. Dat smaakte naar meer en dus via Marktplaats en platenforums werden exemplaren opgespoord die nog in de collectie ontbraken. Daaronder ook mijn eerste single; Never Marry a Railroad Man van Shocking Blue. Die collectie is nog verre van compleet, maar inmiddels zo groot dat we wel een avondje kunnen draaien. Let wel, het is vooral mijn eigen smaak, en je hoort af en toe wel een kraak, maar als je dat niet erg vindt, moet je voor komen luisteren. En, schroom niet, neem dat ene leuke vinylplaatje dat je nog thuis hebt liggen uit je jeugd vooral mee!”

Share