Overzee in de Afzakkerij

Overzee speelt bewerkingen van Franse chansons

VEGHEL – In cultuurcafé De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade is komende zondag 31 oktober, om 15.00 uur een ‘live’ optreden van de band ‘Overzee’. Deze Eindhovense formatie speelt veel eigen werk en wil zich niet vastleggen op één genre. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met opzwepende instrumentale nummers met Zuid-Amerikaanse klanken.  De toegang tot het optreden is gratis, voor entree vindt een coronacheck plaats. Vanwege het beperkte aantal bezoekers geldt vol=vol.

‘Overzee’ bestaat uit vijf muzikanten, afkomstig uit verschillende hoeken van de muziekwereld. Overzee heeft daardoor dan ook een breed muziekrepertoire waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en muzikanten kan herkennen. Drie tournees in Zuid-Frankrijk hebben er bovendien voor gezorgd dat het repertoire is aangevuld met een aantal bewerkingen van Franse chansons van onder andere Jacques Brel, Charles Trenet, Zaz en Les Negresses Vertes. Wie onlangs het programma ‘Chansons’ op TV heeft gezien en daar erg van gecharmeerd was mag dit optreden dan ook zeker niet missen.

 

Share