Expo cursisten Phoenix Cultuur

Fantasie is een grote inspiratiebron!

Expo cursisten Phoenix Cultuur in ’t Spectrum Schijndel

Vanaf  5 november kunnen bezoekers van ’t Spectrum in Schijndel weer genieten van een mooie expositie van de cursisten tekenen/schilderen van kunstenares en Phoenix-docent Rita van der Laan. Een overzichtsexpositie van eerder werk rondom verschillende thema’s. De expositie is dit keer in een andere vorm gegoten. Eén van de cursisten, in dit geval Toon van Boxtel uit Schijndel, krijgt een ‘special’ en mag de ruimtes op de begane grond vullen met zijn werk. Het werk van de andere cursisten hangt op de rondgang bij de Phoenix-muziekstudio’s op de eerste etage.

‘Een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd!’

Toon vertelt het volgende over zijn werk en motivatie: “Na 15 jaar beeldhouwen en brons gieten, zit ik inmiddels 4 jaar op les bij Rita van der Laan. Al snel kreeg ik de basistechnieken onder de knie en ik merkte dat je dan veel meer kunt en durft. Ook het werken in groepsverband aan een bepaald thema en het bespreken van elkaars werk is zeer leerzaam en stimulerend. Zelf geniet ik van eindeloos experimenteren, waarbij ik ook de digitale mogelijkheden regelmatig benut. Het zoeken naar een eigen stijl heb ik nooit nagestreefd om mezelf niet aan een bepaald stramien of manier van werken te conformeren. Af en toe zit er een zekere herkenbaarheid in en dat uit zich dan in de vorm, soms in een boodschap of een knipoog. Mijn fantasie is mijn grootste inspiratiebron. Je zou mijn werk kleurrijk en eigentijds kunnen noemen. In vier jaar tijd is het schilderen mijn grootste passie geworden! Mijn motto is dan ook: “Een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd!”

Ook zin om te schilderen? Paar plekken vrij!
Krijgen bezoekers bij het zien van de verschillende kunstwerken ook zin om zelf aan de slag te gaan? Er zijn nog een paar plekken vrij in de cursussen van Rita van der Laan in t Spectrum. Op de woensdagochtend van 9.30-12.00 uur en de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Check de website voor meer informatie en aanmelden.

De expositie van het werk van Toon van Boxtel op de begane grond van t Spectrum is te bezichtigen van 5 november 2021 tot 11 januari 2022. De andere helft van de expositie is te zien op de rondgang op de 1e etage van 5 november tot 1 maart 2022. De werken zijn te bekijken tijdens de openingstijden van ’t Spectrum. Meer informatie: info@phoenixcultuur.nl of www.phoenixcultuur.nl.

Share