Meierijstad opent PSV Foundation Academy

Meierijstad opent PSV Foundation Academy

Vandaag gaven PSV Foundation en gemeente Meierijstad het startschot voor PSV Foundation Academy Meierijstad; een unieke, nieuwe trainingslocatie voor mensen met een beperking. Bestuurder van PSV Foundation, Frank van Eekeren en wethouder Coby van der Pas van gemeente Meierijstad trapten deze feestelijke gebeurtenis af. De sportaccommodatie Zuideinderpark in Schijndel is zo aangepast dat de sportfaciliteiten optimaal toegankelijk zijn en voldoen aan de wensen van de sporters. Met aangepaste kleedlokalen, verschillende sportondergronden en passende sportvarianten.

Passend voetbal
PSV Foundation start hier, in samenwerking met de KNVB en de gemeente, met vier nieuwe sporten die vallen onder passend voetbal namelijk elektrisch rolstoelvoetbal, amputatievoetbal, framevoetbal en blindenvoetbal. Het aanbod op deze locatie is mede mogelijk door de Zwaluwenjeugdactie. Zij overhandigden een cheque t.w.v. €7.500 aan PSV Foundation. Vandaag nam een groep enthousiaste sporters deel aan deze passend voetbaltrainingen van PSV Foundation.

Multisportdag
Daarnaast was er vandaag een Multisportdag georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Deelnemers probeerden sporten uit als running blind, handboogschieten, yoga en kickboksen. De jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 80 jaar. Dat werd ondersteund door Gehandicaptensport Nederland.

Sporten voor iedereen
Samen met de huidige gebruiker van het sportpark in Schijndel, het Gilde Sint Catharina en Barbara, hebben de gemeente Meierijstad en PSV Foundation de afgelopen tijd voorbereidingen getroffen om de sportfaciliteiten zodanig aan te passen dat ze optimaal toegankelijk zijn. In de toekomst wordt het aanbod van passend sporten voor mensen met een beperking op deze locatie uitgebreid. Inwoners, van binnen én buiten Meierijstad, kunnen gratis deelnemen aan de wekelijkse trainingen.
Wethouder van der Pas: “Ik ben ontzettend blij dat we onze ambitie voor een inclusief sportcentrum, samen met PSV, in Meierijstad mogelijk konden maken. In Meierijstad willen we sport voor iedereen toegankelijk maken. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. De PSV Foundation Academy en het unieke concept van passend voetbal past daar perfect bij. Het zorgt ervoor dat nog meer inwoners van Meierijstad, én ook daarbuiten, mee kunnen sporten.“ 
Frank van Eekeren, bestuur PSV Foundation: “PSV Foundation en gemeente Meierijstad hebben gedeelde waarden. Beiden willen op maatschappelijk vlak het verschil maken en geloven in de kracht van sport voor het stimuleren van gezondheid en verbondenheid. Het is geweldig dat we in Meierijstad dit unieke concept neer kunnen zetten.”

Succesvolle samenwerking
PSV Foundation en gemeente Meierijstad werken al vanaf 2019 samen. Eerder werd sport en bewegen op een aangepast tempo, walking sports, al in Meierijstad geïntroduceerd. Dit is een groot succes geworden. Inmiddels worden op zes locaties verschillende sporten beoefend door zo’n 200 deelnemers. Daar is nu passend voetbal aan toegevoegd.
Aanmelden voor Passend Voetbal? Mensen, die mee willen doen met één van de voetbalvarianten van passend voetbal kunnen contact opnemen met PSV Foundation via foundation@psv.nl.

Share