Onthulling smeedwerk

Onthulling ambachtelijk smeedwerk ‘De Vuurvogel’ Phoenix Cultuur

Het is inmiddels 6 jaar geleden dat Phoenix Cultuur haar vleugels uitsloeg en met alle cursussen en lessen startte in heel Meierijstad. Sindsdien wordt het vuur in de ambachtelijke smederij op de Noordkade in Veghel hoog opgestookt om de meest prachtige kunstwerken te maken. Onder de bezielende leiding van de professionele smeden Jos de Graaf, Niek Eikelenboom en Darius Verheijden worden cursisten begeleid en opgeleid in dit prachtige ambacht. Om het jubileum te vieren wordt er aanstaande zondag 12 september een prachtige smeedijzeren Vuurvogel en belettering onthuld aan de buitengevel van de smederij.

De Vuurvogel en de belettering van de smederij wordt om 13.00 uur onthuld door bouwer van de Noordkade: Stefan van de Ven. Smid Jos de Graaf zingt aansluitend het ‘Lied van de Smid’ en wordt daarbij begeleid door accordeonist Tom van Aarle. De onthulling van de Vuurvogel is tevens het startsein voor het Open Huis van Phoenix Cultuur dat om 13.30 start en tot 16.00 uur duurt. Natuurlijk krijgen de bezoekers van het Open Huis volop de gelegenheid om in de smederij te kijken, het smeedwerk ‘De Vuurvogel’ te bewonderen en vragen te stellen aan de smeden.

Share