Action Painting

Gooien en smijten met verf? Pak nu je kans: Action Painting!

Action Painting is een bekende schildertechniek die vooral in de jaren 50 van de vorige eeuw bekend werd in de schilderkunst. De actie van het schilderen staat hierbij centraal. Een van de bekendste kunstenaars die destijds met deze techniek werkte is Jackson Pollock. Tijdens de Phoenix Zomertour kan jong en oud zelf ervaren hoe het is om met verf te gooien, spetteren en druppelen (dripping), met de workshop  ‘Action Painting!

Op de Noordkade in Veghel wordt in de Malerij een echt pop-up action atelier gebouwd waar deelnemers in actie kunnen komen! De workshop wordt begeleidt door de Brabantse kunstenaar Janus Metsaars. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes personen zodat iedereen voldoende ruimte heeft in het pop-up action atelier waar de verf, penselen en andere benodigdheden al klaar liggen. Een aanrader om een keer samen met familie of vrienden te doen! Natuurlijk wordt er ook voor beschermende kleding gezorgd, al moet je bij deze workshop zeker niet bang zijn om vies te worden.

De workshop Action Painting wordt georganiseerd op verschillende tijden op zaterdag 21, woensdag 25 en zaterdag 28 augustus. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website: www.phoenixcultuur.nl

Share