Burgemeester sluit drugslab

Burgemeester Van Rooij sluit drugslab aan Meijerijstraat in Veghel

Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op woensdag 11 augustus 2021 een berging
aan de Meijerijstraat in Veghel voor zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Eerder is in deze berging een synthetisch drugslaboratorium aangetroffen waar amfetamine werd gemaakt en verwerkt.

De politie ontving eerder een melding over een verdachte chemische geur. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat deze geur afkomstig was uit een berging aan de Meijerijstraat. In de berging troffen zij een in werking zijnde synthetisch drugslaboratorium aan waar amfetamine werd gemaakt en verwerkt. Dit is in strijd met de Opiumwet. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Rooij gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand te sluiten.

Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor de productie en handel van drugs tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen heeft burgemeester Van Rooij daarom het pand voor een half jaar gesloten en verzegeld.

Melden helpt Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Zij kunnen signalen altijd melden bij de gemeente, telefoon 14 0413. En bij de politie voor het melden van een verdachte situatie of vermoedens van criminele activiteiten, telefoon 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Share