De vrije heerlijkheid

Koopovereenkomst ‘De vrije heerlijkheid’ Veghels Buiten getekend

Woensdag 21 juli tekenden wethouder Jan Goijaarts van de Gemeente Meierijstad en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed de koopovereenkomst voor appartementengebouw ‘De vrije heerlijkheid’. Hiermee wordt het laatste schakelstuk in de Kloosterbuurtschap gerealiseerd.
Naar verwachting start medio 2022 de bouw. Het gebouw wordt opgebouwd uit twee vleugels die in elkaar grijpen. Met 27 koopappartementen in verschillende afmetingen, indelingen en prijsklassen. En met verschillende binnen- en buitenruimtes, die zo ontworpen zijn dat ontmoeting tussen de bewoners gestimuleerd wordt. Gesitueerd in een parkachtig landschap met een openbare tuin, vijver en speelveld.

In Veghels Buiten worden de huizen gebouwd in erven en buurtschappen, net als vroeger de Brabantse gehuchten. Veghels Buiten is geïnspireerd op de historie en het karakteristieke landschap van het Brabantse platteland. ‘De vrije heerlijkheid’ is geïnspireerd door de Bossche School-architectuur en past helemaal binnen het thema ‘kloostergebouw’. Centraal gelegen in de wijk, als een klooster omringd door het groen, vormt het een ankerpunt voor de buurt. Meer informatie over dit project is te vinden op www.vrijeheerlijkheid.nl

 

Share