Bieb en Afzakkerij werken samen

Bibliotheek en Afzakkerij weten elkaar nog steeds goed te vinden

VEGHEL – Nu de deuren van cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade weer open zijn voor het publiek, kunnen bezoekers daarbinnen ook plaatsnemen aan de fraaie nieuwe leestafel. Deze is afkomstig uit de Veghelse bibliotheek. Deze bibliotheek wordt momenteel volledig verbouwd en voorzien van een nieuw interieur. Daarin is geen plek meer voor deze grote leestafel. Op deze tafel vind je voortaan altijd een aantal ‘meeneemboeken’. Om even door te bladeren als je daar aan tafel zit met een lekker hapje en drankje, een perfecte combinatie. Maar je kunt er ook één daarna meenemen naar huis om verder te lezen. Die breng je bij een volgend bezoek gewoon weer mee, of geef je door aan een andere lezer. En mocht je zelf thuis een paar uitgelezen boeken hebben waar je afscheid van kunt nemen, dan zijn deze welkom in De Afzakkerij. Daarmee maak je andere lezers weer blij.

Ook op het buitenterras vind je sinds kort een kastje met meeneemboeken. Leuk voor bezoekers en naadloos passend in de visie van het cultuurcafé.  Met deze originele leestafel en de ‘meeneemboeken’ krijgt de samenwerking tussen de bibliotheek en De Afzakkerij nog meer vorm en inhoud. ,,Deze tafel symboliseert de samenwerking tussen de Noordkade en de Bibliotheek. Aan deze tafel zit je niet alleen om te genieten van een drankje en een mooi boek, maar er ontstaan ook nieuwe ideeën” aldus Natasja de Groot, vestigingsmanager Bibliotheken Meierijstad. In het kader van de samenwerking krijgt ook het succesvolle Luistercafé, dat lange tijd stil lag vanwege de coronamaatregelen, vanaf 1 oktober een vervolg.

Meer te weten

Sebastiaan Beks, directeur Cultuur Haven Veghel vertelt: ,,Eén keer in de maand staat tijdens een luisteravond het werk van een artiest, componist of muziekgenre centraal, waarbij ‘live’ muziek is te zien en te horen. Tevens krijgt men aan de hand van interviews of presentaties meer te weten over de achtergrond daarvan. Om het aspect ‘luisteren’ goed tot z’n recht te laten komen wordt veelal uitgeweken naar de rustige zaal ‘De Apotheek’, gelegen boven De Afzakkerij. In de afgelopen jaren stonden onder andere Ray Charles, The Beatles, David Bowie, Lou Reed en Schubert centraal. Naar verwachting is iedereen straks weer welkom en is de toegang gratis.”

 

 

Share